LoL Ranks: League of Legends Ranking System forklaret

Selv professionelle ligaspillere skal starte et sted, og selv om mange har spillet siden de første par sæsoner, kommer der hele tiden nye spillere til verden. Lad os tage et nærmere kig på LoL Ranks.

Men disse spillere finder ikke deres vej til professionelle hold efter at have spillet på college eller i de mindre klubber. Hver eneste League of Legends -professionel spiller har arbejdet sig gennem ranglisterne til Master, Grandmaster og Challenger, de brutalt konkurrenceprægede sidste ranglister.

Det kan dog være en skræmmende udsigt for nybegyndere i konkurrencedygtigt LoL. Mange har tilbageværende spørgsmål, som f.eks: Hvor mange ranks er der, hvad hedder de, hvilken rank skal jeg starte i, og hvor mange finder sig selv i den øverste rank? For at gøre din overgang til en verden af kompetitivt LoL lidt enklere har vi samlet nogle svar på de mest stillede spørgsmål om rangsystemet League of Legends.

LoL Ranks Forklaret

I enhver anden sport spiller du mod en person, der nogenlunde matcher dine færdigheder. I kvalificerer jer begge til den samme turnering på grund af jeres fælles evner, eller i professionel sport spiller du mod enkeltpersoner og hold, som også har fortjent deres pladser som modstandere. E-spil bør ikke være anderledes, hvilket er grunden til, at der er et rangsystem i League of Legends.

Rankingsystemet gør det muligt for spillere af samme kaliber at spille mod hinanden, i modsætning til at en mere erfaren spiller skal tage imod en nybegynder i spillet, eller at en nybegynder straks bliver overlistet af en mangeårig LoL-mester.

League of Legends Tiers vs. Divisions

LoL’s rangsystem omfatter ni tiers og i alt fire divisioner inden for hver. Når en spiller når niveau 30 i League of Legends og ejer 16 champions eller mere, er han/hun berettiget til at spille rankede placeringsspil. Efter en indledende Provisional Series på 10 spil placeres en spiller i et tier og en division, sandsynligvis i tieret Bronze eller Silver, selv om det er muligt at opnå en Gold -placering afhængigt af antallet af spil, du har vundet indtil nu.

Hvad hedder rækkerne i League of Legends?

De ni ranger i konkurrencepræget League of Legends er:

LoL Ranks
LoL Ranks

De ni niveauer i det rangerede League of Legends spænder fra Iron til Challenger. De har hver fire divisioner. Når du har opnået 100 LP i første division i dit niveau, får du mulighed for at rykke op til fjerde division i niveauet over dig ved at vinde størstedelen af dine kampe i en kort oprykningsserie.

Størstedelen af den globale spillerbase befinder sig i Silver eller Gold, hvilket viser, hvor svært det er at avancere i konkurrencedygtigt LoL.

Hvis du vil begynde at presse dig op til Platinum og derover, skal du blive ordentligt dedikeret og finpudse dine færdigheder. At specialisere sig i et lille antal champions og hyppigt tjekke patch notes for meta-ændrende nerfs og buffs er en god startblok for at løfte dit LoL-spil.

Hvad er League of Legends Divisions?

Hver rang har fire divisioner, bortset fra de tre højeste rangs, som kun har ét niveau hver. Divisionerne starter fra fire og slutter ved en. Fire er den laveste division i en rang, og en er den højeste. De tre sidste rækker, Master, Grandmaster og Challenger, er ikke opdelt.

For at rykke op i tierne skal man vinde kampe i en best-of-serie, hvilket er fem kampe for at rykke op i tierne. Dette rangsystem bliver ofte omtalt som LoL Ranking Ladder.

Opnåelse af Master, Grandmaster, og Challenger Tiers

Spillere, der kæmper sig igennem alle tidligere divisioner, vil nå frem til niveauet Master. Master blev tilføjet til spillet i 2014 og er nu den sidste hurdle, som spillerne skal overvinde for at nå de to sidste tiers – Grandmaster og Challenger. Grandmaster blev tilføjet i 2018 for at tage højde for den diskrepans i færdighedsniveauet, som Riot bemærkede blandt Master -spillerne.

Tilføjelsen af disse to tiers afspejler også en bestræbelse fra Riot på at skabe gennemsigtighed i ranglisterne. Da Challenger udelukkende er vært for de 200 bedste spillere i en region, vil spillerne nu gå fra Diamond I til Master og Grandmaster efter at have vundet deres Promotion Series i stedet for at hoppe direkte ind i top 200-spillernes rangliste.

Når de har nået niveauet Master eller derover, konkurrerer spillerne om de samlede ligapoint (LP). En spillers samlede LP beregnes på samme måde som i de andre tiers og afgør spillerens samlede LP-point for deres placering i Master tiers og højere. Hver 24. time har spillere, der er rangeret som Master eller Grandmaster, mulighed for at rykke op i det næste niveau, idet de kan smide en anden spiller ud af et højere niveau, hvis de overgår vedkommende i LP. Dette gør det meget nemmere for topspillere at se deres positioner og straks afgøre, hvor tæt de er på at nå det næste niveau.

Viktor

Challenger Tier er det store show. En liste over de 200 bedste ligaspillere i hver region, og dette niveau er hjemsted for både professionelle og kommende professionelle spillere. Når en spiller når Challenger, kommer han/hun på radaren, og hvis et hold har brug for en erstatning eller en vikar, er det her, han/hun kan findes.
Rangordnede hold håndteres nøjagtigt som solospillere indtil Challenger, hvor der kun er 50 pladser til rådighed. Master og Grandmaster giver dog et mere robust sted for aspirerende pro-hold at træne. Riots løbende justeringer af pro-scenen har ført til en konstant forbedring af spillet, og Master og det nyligt tilføjede Grandmaster Tier er ingen undtagelse. Med de pro-skift og pensioneringer, der dominerer nyhederne, kan fans begynde at kigge på Master eller Grandmaster for at finde deres næste yndlings-pro-spiller.

Hvad er League of Legends rangfordelingen?

League of Legends har en enorm global spillerbase, som topper på omkring otte millioner spillere hver dag ifølge Riot. Men hvor stor en del af LoL-spillerne kan sige, at de er i det bedste konkurrencemæssige niveau, og hvor mange nåede aldrig ud af Iron? Lad os tage et kig på tallene fra sæson 11 på tværs af alle regioner.

Soloqueue Rang% af spillerbase
Iron2.2%
Bronze20%
Silver37%
Gold27%
Platinum9.8%
Diamond1.5%
Master0.12%
Grandmaster0.031%
Challenger0.013%

Som du kan se, er de mest befolkede tiers Silver og Gold – benchmark for alle, der ønsker at spille et anstændigt niveau af konkurrencedygtigt LoL.

Fra Diamond og fremefter er der et enormt fald i antallet af spillere i de øverste tiers, hvor kun 0,013 % af spillerne formår at nå – og vigtigst af alt, at blive – på Challenger rang. Hvis vi bruger Riots eget tal på otte millioner daglige spillere, kan vi regne ud, at kun omkring 1.500 spillere i hele verden er dygtige nok til at være i top tier-klassen.

Det er også værd at bemærke, at fra Platinum og frem mister spillerne LP over tid for at have inaktive rankede konti, så for at bevare din høje rang er du nødt til at blive ved med at spille.

Hvad er League Points (LP)?

Ved at vinde og tabe på ranglisten optjener eller taber man et bestemt antal League Points eller LP. Beløbet bestemmes bl.a. ud fra modstandernes sværhedsgrad og holdkammeraternes rangering. Når en spiller har optjent 100 LP i sin division, går han/hun straks ind i en Promotion Series med tre kampe – to sejre giver ham/hende mulighed for at rykke en division op. Hold håndteres på samme måde, idet de er afhængige af LP for at avancere gennem divisioner og niveauer. Placering for hold håndteres separat fra individuelle placeringer.

Fremgang gennem niveauerne er lidt anderledes, idet spillerne skal vinde tre kampe eller bedst af fem kampe for at komme ind i et nyt niveau. Hvis en spiller f.eks. opnår 100 LP i Silver Division I, skal han/hun deltage i en Tier Promotion Series med fem kampe for at forsøge at komme ind i den laveste division i niveauet Gold. Hvis de vinder serien, kommer de ind i det nye niveau, og hvis de taber serien, falder deres LP tilbage til nul.

Selv om dette system er simpelt, kan stigen på stigen være hård og udmattende. Hvis en spillers LP falder til nul i en division, bliver han eller hun degraderet, hvis han eller hun fortsætter med at tabe kampe. Nedrykning kan være nedslående og føre til, at spillerne føler sig fastlåste i en bestemt division.
Når en spiller har opnået en plads i niveauet Platinum, kan han eller hun miste LP ved at blive inaktiv. Jo længere tid en spiller er inaktiv, jo mere LP mister han/hun.

Hvad er Matchmaking Rank (MMR)?

Matchmaking Rank (MMR) er et tal, som Riot tildeler hver spiller på baggrund af deres færdighedsniveau, og som bestemmer, hvor meget LP spilleren får eller mister i hvert spil. Jo højere en spillers MMR er, jo flere ligapoint har han/hun mulighed for at vinde i et spil med sejr, og jo mindre taber han/hun sandsynligvis i et spil med nederlag.

En spillers MMR bestemmes dog også af en sejrs- eller taberække, det gennemsnitlige MMR for deres hold og fjendens MMR. Hvis en spillers MMR er over gennemsnittet for deres hold, vil de tjene flere LP i en sejr.

Hvordan låser jeg op for rangeret League of Legends?

For at være berettiget til rangeret spil i League of Legends, er der nogle kriterier, du skal opfylde.

For det første skal du have et spillerniveau på 30 eller derover. For det andet skal du eje 20 champions eller mere. Når du har sat kryds i disse kasser, kan du begynde dine placeringskampe.

Hvor godt du klarer dig i dine placeringskampe vil afgøre, hvilket konkurrencemæssigt niveau du starter i. Taber du størstedelen af dine kampe, starter du helt nede i bunden i en Iron division. Hvis du klarer dig godt, kan du blive placeret i højere niveauer som Bronze eller Silver.

Senna

Når dine placeringskampe er overstået, og du er blevet placeret i et passende niveau, kan du begynde din rejse til Challenger.

Solo vs. Duo vs. Flex

Før du starter et nyt spil på League of Legends, kan du vælge at spille solo, med en anden person (duo) eller med et hold (flex) på tre eller flere personer, inklusive dig selv. Da din rang kan variere afhængigt af, hvilken du vælger, er det vigtigt at træffe beslutningen ud fra din foretrukne spillestil.

Flex-spil er mere rettet mod spillere, der nyder at arbejde sammen med et hold, mens solo- eller duo-spillere normalt er mest interesseret i strategisk spil, der giver dem mulighed for at rykke op i niveauer og inden for divisioner baseret på deres eget færdighedsniveau.

League of Legends har mere end 120 millioner spillere om måneden, og dets popularitet kan i høj grad tilskrives rangsystemet, der holder spillet sjovt og udfordrende, samtidig med at det giver spillerne mulighed for at konkurrere mod andre, der er lige så dygtige.

League of Legends Ranked sæson 11 slutdato

League of Legends ranked sæson 11 slutter i november 2021. Der er endnu ikke blevet oplyst en specifik dato, men sæsonen afsluttes normalt kort efter afslutningen af League of Legends World Championships, som i 2021 finder sted i Kina.

League of Legends Ranked sæson 11 ændringer

League of Legends ranked sæson 11 byder på en masse ændringer. Spillere, der er nye i LoL’s ranked mode, vil nu blive placeret på baggrund af deres normale kampresultater. I mellemtiden kan ranglisteveteraner se frem til at begynde deres opstigning i denne sæson på en meget tættere placering i forhold til deres rang i sæson 10, når deres foreløbige kampe er blevet spillet ud.

Den måske mest betydningsfulde ændring er fjernelsen af “inter-division”-fremmeserier, som er en massiv årsag til frustration for rangordnede spillere. Du vil nu ikke længere skulle spille promos for interdivisionspremieringer eller degraderinger (f.eks. Gold 3 til Gold 2). Du skal spille dem for at avancere til den næste rang (f.eks. Gold 1 til Diamond 4).

For at sikre, at den ekstra LP, der ville blive vundet eller tabt ved fraværet af promos mellem divisionerne, ikke kommer ud af kontrol, reducerer Riot også mængden af LP, der bliver vundet og tabt over hele linjen.

En anden vigtig årsag til spillerstress stammer fra negative spillerinteraktioner som f.eks. bevidst fodring, at gå AFK eller helt at forlade spillet. Riot har understreget, at spillere, der forlader deres holdkammerater under ranglistespil, vil opleve større LP-tab som følge heraf. For de spillere, der er nødt til at fortsætte en spiller ned, er der også blevet indført LP-militering, som dæmper mængden af LP, der går tabt på grund af frafaldne spillere.

En sidste ændring, der er blevet foretaget i denne sæson, er oplåsning af Master tier og derover fra dag et. Dette er en stor ændring i forhold til tidligere sæsoner, hvor der var en tidsbestemt forsinkelse mellem sæsonens start og det tidspunkt, hvor de øverste niveauer blev tilgængelige.